ERZURUM / AŞKALE - Aşkale Borsa İstanbul Anadolu Lisesi

Ock

Okulumuzda, dönem sonu faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu kez öğrenciler kitap okuma saatiyle eğlence ve eğitimi bütün şekliyle yaşamanın mümkün olduğunu ve eğitimi bir kenara asla bırakamamak gerektğini birlikte okumalar ile yaşayarak öğretiyoruz.

Ock

Karne öncesi etkinlik haftası kapsamında okulumuz öğrencilerine tatil nasıl değerlendirilmeli, okul hayatında nelere dikkat edilmeli, eğitim hayatını olumlu ve olumsuz etkileyen alışkanlıklar nelerdir içerikli söyleşi gerçekleştirildi.

Ock

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde şehit olan kahraman evlatlarımız için saygı duruşunda bulunduk. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı diliyoruz.

Kas

Okulumuz erkek voleybol takımımız katılmış olduğu okullar arası voleybol müsabakalarında İl ikincisi olmuştur. Takımımızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün aramızdan bedenen ayrılışının 85. yıldönümü dolayısıyla organizasyonunu okulumuzun üstlendiği 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı, Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi. Saat 09.05'te tüm yurtta olduğu gibi okulumuzda da zaman durdu. Öğretmen ve öğrencilerimiz saat 09.05'te çalan sirenle birlikte saygı duruşunda bulundu. Ardından okunan İstiklal Marşı ile törenimiz başladı.

Okulumuz öğretmenlerinden Zeynep PALULİOĞLU’nun günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasıyla başlayan gösterimiz, okulumuz öğrencilerinden Aslıhan Çomaklı’nın seslendirdiği şiir ile devam etti. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin özverili çalışmaları neticesinde sergilenen tiyatro, Gençliğe Hitabe ve Gençliğin Ata’ya Cevabı, oratoryo, ve koro çalışmalarının ardından ilçemizde düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilerek kapanış yapılmıştır.

Ekm

Okulumuzda Üniversite sınavlarına yönelik çalışmalar denemelerle devam ediyor.

Ekm

Tübitak Projesinin kabul olması ile, Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümünde Profesör olarak görev yapan Ömer İrfan KÜFREVİOĞLU Genetik vee Biyoteknolojileri konusunu okulumuzda düzenenlenen söyleşi ile genç neslimize aktardı. Yeni bir ufuk ve bakış katacak öğrencilerin bu alanda farkındalık oluşturacağı söyleyişiye katılımlarından dolayı konuşmacımıza ve katılımcılara teşekkür ederiz.

Ekm

İtfaiye haftası münasebetiyle okulumuzda düzenlenen etkinlikler ve bilgilendirmelerle olası bir yangın durumunda müdaheleler hakkında gerekli bilgiler öğrencilere aktarılmış olup itfaiye haftasında tüm itfayecilere yapmış oldukları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Eyl

25.09.2023 tarihinde gerçekleşen 9. sınıf veli toplantısı ile veli okul arasında birliğin artması ve öğrencilerin uyum sağlaması için gerekli çalışmalar yürütülmektedir. Başarının Veli-Okul-Öğrenci üçlemesi ile daha iyi olacağı üzerinde durulmuş ve okulun başından itibaren verimli bir öğrenme ortamı sağlanmaya çalışılmaktadır. Önümüzdeki pazartesi günü 02.10.2023 tarihinde 12. sınıflar için veli toplantısı yaparak sıvan süreci üzerinde durularak daha başarılı bir süreç geçirilmesi planlanmaktadır.

Haz

Kurucusu olduğumuz ve Polonya, Slovakya ve Gürcistan ortaklarımızla yürüttüğümüz “Learning Languages through Outdoor Activities” başlıklı eTwinning projesi kapsamında kültürel miras temasına katkı sağlamak üzere Dünyanın en büyük üçüncü şelalesi olan ve UNESCO Dünya Miras Listesine aday gösterilen Tortum Şelalesini ziyaret ettik. Öğrencilerin şelaleyi gezmesine fırsat verildiği gezide, şelalenin oluşumu hakkında da bilgi verildi. Gezinin ardından, Tortum Gölü yakınında öğrencilerle birlikte Almanca dilinde etkinlikler yapıldı.

Haz

Kurucusu olduğumuz ve Polonya, Slovakya ve Gürcistan ortaklarımızla yürüttüğümüz “Learning Languages through Outdoor Activities” başlıklı eTwinning projesiyle, 9 Mayıs eTwinning gününü kutlamak için Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrt. üyesi Doç. Dr. Büşra BAKİOĞLU’nun katılımıyla “sınıf dışı etkinlikler” üzerine bir webinar gerçekleştirdik. Webinara projede yer alan ve projeye katkı sağlayan bütün öğretmen ve öğrenciler katılmıştır. Bu etkinlikte yer alan herkese teşekkür ederiz.

Haz

YKS sınava girecek olan bütün öğrencilerimize başarılar dileriz. (Sınav için gerekli olan kimlik unutulmamalı ve sınav kurallarına aykırı olan hiç bir nesne götürülmemelidir.)

1.Oturum: TYT (17 Haziran Cumartesi), 120 soru 165 dakika,

2.Oturum: AYT (18 Haziran Pazar), 160 soru 180 dakika,

3.Oturum: YDT (18 Haziran Pazar), 80 soru 120 dakika

Haz

2022-2023 Eğitim Öğretim yılının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bütün öğrencilerimize güzel yaz tatilleri dileriz.

Haz

Öğrencilerimize YKS provası yaptık emeği geçen başta Meslek yüksekokulu Mutlu Kundakçı olmak üzere bütün öğretmenlerimize teşekkür eder öğrencilerimize bu yolda başarılar dileriz.