Güvenli İnternet Kullanımı

AŞKALE BORSA İSTANBUL ANADOLU LİSESİ E-GÜVENLİK UYGULAMALARI

Çeşitli hizmetler sunan internet, yaşantımızın bir parçası haline gelmiş ve çok erken yaşlarda kullanılmaya başlanmıştır. İnternetin etkili olarak kullanımı için öğrencilere interneti doğru kullanma davranışı kazandırmak gerekmektedir.

Bu nedenle, "Çocuklar internete nereden erişiyorlar?",

"İnterneti hangi amaçlarla kullanılıyorlar?",

"Ne tür siteleri ziyaret ediyorlar?",

"İnternet çocukların gelişimini nasıl etkiliyor?",

"Çocuklar, internet başında yaşamdan kopuk mu yaşıyorlar?",

"İnternet okul programlarını nasıl etkileyecek?" gibi sorular eğitimcilerin ve ailelerin yanıtlarını aradıkları sorular olmuştur.

Çok iyi bilinmelidir ki, bilgisayar kullanmak ya da internetten faydalanmak tek başına kişinin yaşamına asla olumsuz etkide bulunmamaktadır.

Olumsuz etki ancak kişinin bilgisayarı veya interneti ya da sohbet/sosyal medya gibi iletişim araçlarını yanlış kullanması sonucu ortaya çıkmaktadır.

Eba platformu üzerinden okul grubumuzda güvenli internet kullanımı hakkında bilgiler paylaşılmaktadır.

www.eba.gov.tr

Okulumuz tarafından hazırlanan Veli ve Öğrenci bültenleri

Bilinçli İnternet Kullanımı Veli Bülteni

Bilinçli İnternet Kullanımı Öğrenci Bülteni

Öğrenci, öğretmen ve velilerimizin teknolojik iletişim araçlarıyla kurdukları bağı ve düzeyi olumlu etkileyecek olan broşürler aynı zamanda Bakanlığımızca okul rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesinde bu yıl Genel Hedef olarak belirlenen "Bilinçli Teknoloji Kullanımı" hedefine kaynaklık edecektir.

Öğrenci Broşürü Tıklayınız.

Öğretmen Broşürü Tıklayınız.